Pórkové omelety - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  pórků, sůl, 3 dkg oleje, 3  vejce, 1/8 l mléka, sůl, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce tvrdého sýra, zelená petrželka
Očištěné mladé pórky uvaříme v troše osolené vody dopoloměkka a necháme okapat. Nakrájíme na kolečka. Na pekáčku nebo na velké pánvi rozpustíme tuk a osmahneme na něm nakrájený pór. Vejce rozkvedláme v hrnku s mlékem, solí a moukou, nalijeme na osmahnutý pór, posypeme strouhaným sýrem a v prohřáté troubě zapečeme. Omeletu rozdělíme na čtyři díly. Chceme-li dělat každou omeletu zvlášť, pak do těsta stěrkou pečlivě shrneme osmahnutý pór, jednotlivé omelety upečeme na pánvičce buď na plotně, nebo v troubě a každou sypeme sýrem zvlášť.
Omeletu můžeme podávat s bramborovou kaší, obložíme ji ředkvičkami nebo rajčaty, popřípadě proužky sterilovaných kapií.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka