Špenátové omelety - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg špenátu, 6 lžic mléka, 6 dkg hladké mouky, 6  bílků, 4 lžíce másla (rozpuštěné), 1  cibule, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř,  špetka tlučeného kmínu,

Náplň: 3  vejce, 10 dkg šunky nebo žampióny, 3 dkg slaniny

Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, přidáme na cibuli podušený okapaný špenát, který umeleme, osolíme a okořeníme. Přidáváme střídavě mléko a mouku a po lžících rozpuštěné máslo. Promícháme a z těsta upečeme na vymazané omeletní pánvi po 2 omeletách na porci.
Na rozpuštěné, na kostičky krájené slanině podusíme na nudličky krájenou šunku nebo dušené houby, přidáme a zamícháme vejce. Míchanými vejci plníme omelety, stočíme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka