Zeleninové plněné omelety - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/4 l mléka, 3  vejce, sůl, 10 dkg polohrubé mouky, olej na smažení,

Náplň: 3  mrkve, 2  kedluben, 2  rajčat, 10 dkg žampiónů, 10 dkg tvrdého sýra, 4 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, sůl, zelená petrželka

V mléce rozšleháme žloutky, přidáme sůl, postupně mouku a když je těsto zahoustlé, vmícháme pevný sníh z bílků. Na vymaštěné pánvi upečeme 2 omelety na porci.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, podlijeme osolenou vodou a dusíme do měkka. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, kterou zředíme a rozvaříme s mlékem a troškou vývaru na hustou omáčku. Do té přidáme zeleninu, dušené houby, na kostičky nakrájená rajčata, sýr a zelenou petržel. Omelety potíráme touto nádivkou a skládáme na sebe. Dáme znovu prohřát a podáváme se zeleným salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka