Cibulové lívance - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 l mléka, kvasnice, 50 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 3  vejce, 5 dkg másla, 75 dkg cibule, olej na smažení
Mléko mírně zahřejeme, trochu odlijeme a uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme a opepříme. Vyhloubíme důlek, do kterého vlijeme kvásek a našlehaná vejce. Smícháme s moukou a po částech přidáváme zbývající mléko. Propracujeme do hladkého těsta. Zakryjeme a necháme hodinu kynout. Rozehřejeme máslo a v něm doměkka osmahneme cibuli. Přidáme ji k těstu, které necháme ještě asi půl hodiny kynout. Na pánvi pak každý lívanec po obou stranách do zlatova osmahneme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka