Pikantní zelná polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg vepřové kýty, 30 dkg zelí, 2 lžíce rostlinného oleje, pálivá paprika, 3 dkg jidášova ucha, sůl,  špetka glutasolu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 l vývaru, 1 lžíce vína, cibulová nať
Vepřové maso jemně nakrájíme na nudličky, osmahneme dočervena na oleji, přidáme pálivou papriku. Zalijeme vývarem (třeba i z kostky), přidáme jemně nakrájené zelí, máčené houby a povaříme 20 minut. Pak přidáme sójovou omáčku, víno, glutasol, případně sůl. Polévku můžeme připravit i z pekingského zelí, pak je vaříme jen asi 10 - 15 minut.
Těsně před koncem varu vsypeme drobně nakrájenou mladou cibulku. Povaříme a stáhneme z ohně.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka