Jahodové knedlíky - recept cpt. Cooka
6 porcí:  50 dkg polohrubé mouky, 2  vejce, 3 dkg másla, 2.5 dl mléka, 15 dkg měkkého tvarohu, jahoda,  špetka soli,

Na posypání: 20 dkg tvarohu na strouhání, 8 dkg moučkového cukru, 10 dkg másla na pomaštění

Vejce utřeme se změklým máslem, přidáme tvaroh, sůl, mléko, mouku a vypracujeme těsto. Rozválíme na půl centimetru silný plát, rozdělíme jej na čtverečky a naplníme jahodami. Těsto spojíme a utvoříme knedlíky. Vaříme je v mírně osolené vodě asi 8 minut. Uvařené vyjmeme, vidličkou natrhneme, aby vyšla pára a podáváme posypané strouhaným tvarohem a cukrem, přelité rozpuštěným máslem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka