Polévka Bellini - recept cpt. Cooka
5 porcí:  1/2  kuřete, 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 5 dkg cibule, 5 dkg celozrnné krupice, 2 dkg oleje, 63 dl vody, muškátový květ, sůl, 1  vejce, zelená petrželka
Z kuřete a zeleniny uvaříme vývar, procedíme, maso a zeleninu nakrájíme na nudličky a dáme na teplé místo. Do vývaru zavaříme krupicové noky, které připravíme takto: Do osolené vařící vody přidáme olej a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme tak dlouho, až se utvoří tuhé těsto, které se nepřichytává na stěny a vařečku. Do vychladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ. Lžičkou vykrajujeme noky, ve vývaru vaříme 3 min. Nakonec vložíme maso, zeleninu, petrželku a prohřejeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka