Knedlíky z kynutého těsta - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg hrubé mouky, sůl, 1/8 l mléka, 10 g kvasnic, 1  vejce,  špetka moučkového cukru, ovoce
Do mísy nasypeme mouku, osolíme, ve středu vytlačíme důlek, přidáme cukr, rozdrobené droždí, promísíme s trochou mouky a kvasnice zalijeme vlažným mlékem. Odložíme na teplé místo, aby droždí dobře vzešlo. Potom přidáme vejce a vypracujeme dosti tuhé těsto. Zaprášíme jej moukou a necháme asi hodinu kynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme malé kousky. Každý zakulatíme, pak zploštíme a naplníme ovocem, dobře uzavřeme a necháme ještě asi 10 minut kynout. Vaříme na každé straně asi 2 minuty. Po vyjmutí propíchneme vidličkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka