Kynuté knedlíky s jahodami - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg polohrubé mouky, sůl, 1/8 l mléka, 1  vejce, 2 lžičky pískového cukru, 1.5 dkg kvasnic, jahoda, moučkový cukr, tvaroh na strouhání, máslo na omaštění
Mouku vložíme do mísy, osolíme, doprostřed vyhloubíme důlek, přisypeme pískový cukr, přidáme rozdrobené droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme utěrkou a necháme droždí vzejít. Potom vmícháme vejce a vypracujeme hladké tužší těsto. Dáme na teplé místo vykynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme stejné kousky, zploštíme je a naplníme ovocem. Uzavřeme je, zakulatíme, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 10 minut kynout. Potom je vkládáme do vařící vody vrchní stranou a vaříme asi 2 minuty, obrátíme je a vaříme další asi 2 minuty. Hotové knedlíky propíchneme vidličkou. Sypeme cukrem a strouhaným tvarohem a mastíme máslem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka