Rybízové knedlíky z tvarohového těsta - recept cpt. Cooka
2 porce:  25 dkg měkkého tvarohu, 8 lžic hrubé mouky, 1  vejce, sůl, 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva, rybíz, 2  žervé, moučkový cukr, mléko
Měkký tvaroh dobře rozetřeme, vmícháme vejce, sůl, přidáme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto. Vykrajujeme z něho kousky, které naplníme očištěnými bobulemi rybízu a dobře uzavřeme. Vkládáme je do vařící vody a vaříme asi 5 minut. Hotové knedlíky hodně pocukrujeme a navrch dáme žervé rozšlehané s mlékem a cukrem. Místo žervé můžeme použít smetanový sýr Lučina.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka