Polévka gulášová - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/4 kg brambor, 1  cibule, 1 lžíce tuku, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín nebo sladká paprika, 1/4 kg hovězího masa nebo skopového (nebo uzeniny), voda nebo vývar, 1  rajče, 1  zelená paprika
Maso (nebo uzeninu) pokrájíme na kostky a dáme dusit na zpěněnou cibuli, osolíme, okořeníme. Když vysmahne, zaprášíme je trochou mouky a zalijeme buď jen vodou, nebo lépe vývarem ze zeleniny. V létě přidáme pod maso ještě rajské jablko a pokrájenou zelenou papriku. Přilijeme vody, kolik je třeba, a vaříme do poloměkka, pak teprve přidáme na kostky krájené syrové brambory a vše společně dovaříme. Stačí opět s chlebem k večeři nebo na bezmasý oběd.
Dobrá sestava: Gulášová polévka a zelníky nebo ovocné knedlíky apod. Maso v polévce živí, moučník sytí a zelí nebo ovoce chrání zdraví.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka