Tvarohové knedlíčky s povidlovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg měkkého tvarohu, 35 dkg hrubé mouky, 2 lžíce oleje, 2  vejce, sůl, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce škrobové moučky, 1.5 lžíce mléka,

Povidlová omáčka: 4 lžíce švestkových povidel, 1/2 l vody, mletá skořice, 2  hřebíčky, škrobová moučka, 1 lžíce meruňkového džemu, moučkový cukr, citrónová šťáva

Povidlová omáčka: Do hrnku dáme švestková povidla, přidáme vodu, skořici, hřebíčky a za stálého míchání rozvaříme. V troše vody rozmícháme maizenu a zavaříme do omáčky. Vmícháme meruňkový džem, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
Z uvedených dávek zpracujeme hladké těsto, vyválíme váleček, nakrájíme na stejné kousky, zakulatíme a zaváříme do vařící osolené vody. Vaříme asi 8 minut. Podáváme s povidlovou omáčkou, kterou můžeme případně doplnit kopečky šlehačky či hustou smetanou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka