Jahelník se švestkami (jablky) - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg jáhel, 1.5 l mléka, sůl, 30 dkg švestek (nebo o trochu méně sušených), 18 dkg moučkového cukru, mletá skořice, 8 dkg tuku, 1/8 l mléka, 2  vejce
Jáhly přebereme a spaříme vřelou vodou. S mlékem, solí, kouskem tuku a trochou cukru je pomalu uvaříme doměkka. Polovinu jahel vložíme do dobře vymazaného pekáče, poklademe je vypeckovanými švestkami, posypeme cukrem se skořicí a přikryjeme druhou polovinu jahel. V mléce rozšleháme vejce, polijeme povrch jahelníku a pokapeme zbytkem rozehřátého tuku. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Jahelník podáváme posypaný cukrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka