Krupicový pudink - recept cpt. Cooka
4 porce:  3  vejce, 11 dkg moučkového cukru, 4 dkg strouhaných jader vlašských ořechů, citrónová kůra, 8 dkg jemné krupice, 4 dkg másla, tuk, hladká mouka na vymaštění a vysypání formy, ovocný sirup, šlehačka
Žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme strouhané ořechy, zchladlé tekuté máslo, strouhanou kůru z půlky citrónu a vše dobře promícháme. Za stálého míchání přisypeme krupici a poté vmícháme sníh z bílků. Hmotu přendáme do vymaštěné a vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni pod pokličkou asi 30 min. Hotový pudink vyklopíme na mísu a před podáváním přelijeme sirupem a ozdobíme šlehačkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka