Polévka minestra - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg hovězího žebra, 50 dkg kostí, 2  cibule, 1  bobkový list, zelený hrášek, karotka, celer (řapíky nebo bulva), fazolový lusk, kedlubna, květák, kapusta, špenát, hlávkový salát, 2  brambory, petržel, paprika zelená - (celkem 1/4 kg zeleniny na porci podle roční doby), 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 3  rajčata, tymián - proutek, 5 lístků bazalky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 10 dkg rozlámaných špaget, 1 lžíce zelené petrželky nebo celerové natě, 2 lžíce parmazánu (i jiný strouhaný sýr)
Dáme vařit kosti s masem, nakrájenou cibulí, bobkovým listem a osolíme. Kosti a měkké maso vyjmeme. Mezitím opečeme druhou nakrájenou cibuli a česnek na oleji, nakrájenou kořenovou zeleninu rovněž. Dáme vše do polévky včetně listové zeleniny a rozkrájeného masa. Přidáme rozkrájená rajčata, tymián, bazalku, pepř a dáme vařit i rozlámané spagety. Nakonec polévku okořeníme petrželkou nebo celerovou natí a na talíři posypeme parmezánem. Je to vydatná polévka, stačí k večeři. Nemáme-li bazalku, stačí celerová nať nebo trocha majoránky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka