Ovocný nákyp - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 l mléka, 12 dkg krupice,  špetka soli, 8 dkg tuku, 12 dkg pískového cukru, 3  vejce, 50 dkg ovoce, tuk, strouhanka
Z mléka, soli a krupice uvaříme kaši a necháme ji vychladnout. Potom utřeme máslo s cukrem a se žloutky a do nich nakonec postupně zašleháme vychladlou kaši. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce do kaše vmícháme. Polovinu této hmoty dáme do vymazané a strouhankou vysypané mísy, poklademe očištěným ovocem a zakryjeme zbylou kaší. Na povrch dáme kousky tuku a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Při podávání poléváme zředěným ovocným sirupem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka