Rýžová kaše sladká - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg rýže, 1.5 l mléka, sůl, skořicový cukr (nebo kakao a cukr), 6 dkg másla
Přebranou, propranou a spařenou rýži vložíme do studeného mléka, osolíme, rychle uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme asi 30 min. Občas promícháme. Jednotlivé porce rýžové kaše posypeme skořicovým cukrem (nebo kakaem a cukrem) a omastíme máslem.
Rýžovou kaši můžeme podávat i studenou. V tom případě ji přisladíme a můžeme do ní vmíchat sníh ušlehaný ze 2 nebo 3 bílků. Na dno mísy vypláchnuté studenou vodou dáme čerstvé nebo kompotované ovoce, převrstvíme je vychladlou kaší a po vyklopení ji ozdobíme šlehačkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka