Rýžový nákyp s jablky - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg rýže, 1 l mléka,  špetka soli, 3  vejce, 8 dkg moučkového cukru, 2 lžíce másla, 2 lžíce moučkového cukru do sněhu, tuk, strouhanka
Uvaříme rýžovou kaši, do které vmícháme cukr a máslo a po částečném vychladnutí žloutky a tuhý sníh ze 3 bílků. Omytá středně velká jablka zbavíme opatrně jadřince a potom je oloupeme. Připravenou kaši vložíme do vymazaného a vysypaného kastrolu. Po jeho obvodu vmáčkneme do nákypové hmoty oloupaná jablka, povrch pokapeme máslem a dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 3/4 hodiny. Po upečení naplníme otvory v jablkách brusinkovým kompotem nebo džemem, pocukrujeme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka