Rýžový nákyp s rozinkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg rýže, 1.5 l mléka, sůl, 2 dkg másla, 4  vejce, 10 dkg moučkového cukru, citrónová kůra, vanilkový cukr, 10 dkg rozinek, tuk na vymaštění, strouhanka na vysypání formy
Rýžovou kaši uvařenou podle samostatného receptu necháme vychladnout. Utřeme máslo, postupně přidáme žloutky a s každým z nich lžíci cukru, posléze citrónovou kůru a vanilkový cukr. Vše promícháme s chladnou kaší a poté vmícháme sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbytek cukru, a spařené rozinky. Hmotu přendáme do vymaštěné a vysypané zapékací misky nebo pekáče či kastrolu a upečeme při střední teplotě v předem vyhřáté troubě.
Postup můžeme obměňovat například tím, že místo rozinek vložíme do nákypu plátky jablek nebo odpeckované švestky, případně namočené a povařené sušené švestky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka