Švestkový rýžový nákyp - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg švestek, 40 dkg rýže, 5 dkg tuku, sůl, 3  hřebíčky, 8 dkg másla, 10 dkg moučkového cukru, 2  vejce, 1/4 l mléka, moučkový cukr, mletá skořice na posypání
Rýži přebereme, důkladně propereme a spaříme. Zalijeme ji dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přidáme tuk, hřebíčky a uvaříme doměkka. Omyté švestky rozpůlíme a odpeckujeme. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, na dno vložíme třetinu rýže, poklademe polovinou švestek, posypeme cukrem se skořicí, pokapeme máslem, položíme druhou část rýže, poklademe švestkami, posypeme cukrem se skořicí a pokapeme máslem. Na povrch rozložíme poslední část rýže. V mléce rozšleháme vejce, trochu přisolíme a ocukrujeme a nalijeme na rýžový nákyp. Pokapeme zbylým rozehřátým máslem a upečeme dorůžova. Posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Podáváme nejen teplý, ale i studený.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka