Žemlovka s jablky a tvarohem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  veka nakrájená na tenké plátky nebo rohlíky, 25 dkg měkkého tvarohu, moučkový cukr, citrónová kůra, rozinka, žloutek, 50 dkg jablek, mletá skořice, moučkový cukr, 10 dkg tuku, 1/4 l mléka, 2  vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr na posypání
Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky. Rovněž veku nakrájíme na tenké plátky, které namáčíme v mléce s rozšlehaným vejcem. Na dno dobře vymazané formy dáme vrstvu plátků veky, na ně vrstvu upraveného tvarohu (smíchaný s cukrem, citrónovou kůrou, rozinkami, žloutkem), vrstva veky, další vrstva jablek, posypeme je cukrem se skořicí, opět klademe plátky veky a tak střídavě pokračujeme do spotřebování. Poslední vrstvou jsou plátky veky. Žemlovku zalijeme zbylým mlékem s rozšlehaným vejcem, pokapeme rozehřátým tukem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový moučník posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka