Kynuté lívance s rozvařenými jablky - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg polohrubé mouky, 1/2 l mléka, 1 lžíce moučkového cukru, 1  vejce, sůl, 2 dkg kvasnic, tuk na opékání, jablko
Do hrnku dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Přikryjeme ubrouskem a kvásek necháme vzejít. Potom osolíme, přidáme mléko s rozšlehaným vejcem a za stálého míchání vsypeme mouku a vypracujeme řídké těsto, které dáme asi na půl hodiny kynout. Mezitím oloupáme jablka, rozkrájíme, odstraníme jadřinec, pokapeme vodou a udusíme doměkka. Přidáme cukr a dochutíme citrónovou šťávou. Vykynuté těsto malou naběračkou vkládáme do vyhřátých vymazaných tvořítek lívanečníku a po obou stranách zvolna opékáme. Hotové potíráme rozvařenými jablky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka