Polévka z bílých fazolí - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg bílých fazolí, 10 dkg vepřové klobásy, 1 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, 1 dl kysané smetany, 1  cibule, 3  bobkové listy, 1 lžíce mleté papriky, ocet, sůl
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s bobkovými listy v 1.5 l nesolené vody doměkka. Na tuku osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Přisypeme papriku, zamícháme, zalijeme sběračkou horké vody z fazolí, promícháme a přidáme k fazolím. Osolíme, přidáme tenká kolečka klobásy a 20 minut povaříme. Nakonec zamícháme do odstavené polévky ocet a smetanu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka