Zeleninové smaženky sladké - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg zelí, 15 dkg mrkve, 4  vejce, 1 lžíce moučkového cukru, 5 dkg másla, 1/2 šálku mléka, 15 dkg hrubé mouky, sůl, 5 dkg oleje na smažení, brusinkový kompot
Hlávkové zelí povaříme v mírně osolené vodě a necháme okapat. Pak je nakrájíme na nudličky spolu s očištěnou mrkví, přidáme trochu soli, cukru a dusíme na másla do měkka. V mléce rozšleháme žloutky, špetku soli a cukru, přidáme dušenou, prochladlou zeleninu a nakonec pevný sníh z bílků. Na lívanečníku pečeme menší lívanečky, které horké cukrujeme a zdobíme brusinkami nebo zavařeninou. Podáváme je teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka