Černý kuba - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 dkg sušených hub (nebo 10x tolik čerstvých), 25 dkg jemných krupek, 2 lžíce vepřového sádla, 1 menší cibule,  špetka tlučeného kmínu, 1/2 lžičky majoránky, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, tuk na vymaštění pekáče
Houby hodinu předem namočené do vody uvaříme doměkka. Omyté a osušené kroupy spaříme a osmahneme na kousku sádla. Zalijeme vodou a vaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli na sádle ozlatíme, přidáme uvařené, drobně nakrájené houby, kmín a 15 minut dusíme. Podušené je smícháme s krupkami, okořeníme majoránkou, pepřem a česnekem utřeným se solí, vložíme do vymaštěného pekáče a ve vyhřáté troubě zapečeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka