Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg ovesných vloček, 10 dkg uzeného masa nebo dietních párků, 1/2 l mléka zředěného vodou, strouhanka podle potřeby, 1  cibule, 1  vejce, 1 stroužek česneku, 1 lžička majoránky, sůl, mletý pepř, tuk na smažení
Vločky zalijeme zředěným mlékem a necháme je aspoň hodinu bobtnat. Potom je vymačkáme, přidáme do nich jemně nakrájenou cibuli, celé vejce, na kostičky nakrájenou uzeninu a ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a podle potřeby osolíme, event. trochu připepříme. Všechny suroviny dobře propracujeme a tvoříme malé karbanátky, které můžeme omočit v rozšlehaném bílku a strouhance. Opékáme je na rozpáleném tuku a pamatujeme, že vyšší vrstva tuku se méně přepaluje než nižší. Karbanátky podáváme s bramborovou kaší, hustě posypanou jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou. Jako příloha je vhodná sterilovaná zelenina nebo kyselá okurka.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka