Kuřecí jambalaya - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře rozporcované na kousky, 1/2 kg uzené klobásy, 20 dkg rýže, 2 dl hovězího vývaru, 6 zelených jarních cibulek, 1 velká cibule, 4  řapíkaté celery, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, 1 zelená paprika, 10 dkg rostlinného tuku, pažitka, 1 lžíce tabasca, celý pepř, voda
Kousky kuřete položíme do hluboké pánve, přelijeme 300 ml vody, osolíme a přidáme několik kuliček černého pepře. Přivedeme k varu, snížíme plamen a přikryjeme pokličkou. Dusíme asi 60 minut. Maso vyndáme, osušíme, vykostíme a rozkrájíme na malé kousky. Celou klobásu opečeme v troubě (10 minut). Vyndáme a nakrájíme na malé kousky. Osmahneme drobně pokrájenou zeleninu do zlatova. Smícháme všechny přísady, včetně masa, v hluboké pánvi, přivedeme k varu, zmenšíme plamen a přikryjeme pokličkou. Dusíme na minimálním plameni 60 minut. Během dušení neodkrýváme pánev.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka