La Bamba - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 lžíce olivového oleje, 1  cibule nakrájená na kolečka, 2 stroužky česneku rozdrcené, 15 dkg klobásy nakrájené na kolečka, 50 dkg rýže, 20 dkg rajčat nakrájených nadrobno, 8 dl kuřecího vývaru, 25 dkg sterilovaného hrášku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmahneme do zlatova. Přidáme česnek, zamícháme a osmahneme další dvě minuty. Přidáme klobásu, zamícháme a opečeme 10 minut. Přidáme rýži, dobře promícháme a 3 minuty opečeme. Přidáme rajčata a vývar, osolíme a opepříme, přivedeme k varu, zamícháme a oheň snížíme na minimum. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut, až se vývar vsákne. Přidáme hrášek a petrželku, zamícháme a necháme 5 minut prohřát a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka