Maso s ryží po balkánsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg vepřového masa, 1 lžíce oleje, 1 lžička soli, 2 lžičky mleté papriky, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 l masového vývaru, 1  zelená paprika, 1  červená paprika, 3  cibule, 4  rajčata, 25 dkg dlouhozrnné rýže
Praktické jídlo, k jehož přípravě můžete použít levnější druhy vepřového masa. Hodí se prorostlá krkovička, která je pak velmi šťavnatá, ale i bůček, nakrájený na centimetrové kostky. Maso nakrájejte na 2 cm velké kousky a 10 minut restujte na oleji. Přidejte koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vařte pod poklicí. Papriky rozkrojte, zbavte semen a nakrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrojte na čtvrtky. Z rajčat klínovitě vyřízněte část přirostlou ke stonku. Krátce je ponořte nejprve do vařícího vývaru, potom do studené vody, oloupejte a rozkrojte na čtvrtky. Přidejte rýži a nechte přejít varem. Vmíchejte papriky s cibulí a duste. Rajčata přidejte až 5 minut před dokončením. Maso s rýží při dušení nemíchejte. Dochuťte.
Příloha: Chléb, sklenka červeného vína

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka