Musaka - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg cukety, 5  paprik, 10 dkg rýže, 2 dl mléka, 2  vejce, 10 dkg tvrdého sýra, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce celerové natě, 1 špetka pálivé papriky, 1 lžíce zelené petrželky, 2 lžíce másla
Rýži uvaříme do poloměkka (lze využít i zbytků). Zapékací misku vytřeme máslem a skládáme vrstvy na kolečka nakrájených cuket (tykví), rýže, strouhaného sýra, pokrájených paprik a každou vrstvu osolíme a okořeníme sušenou celerovou a petrželovou natí. Nakonec dáme tykvičky. Zeleninu s rýží zalijeme vejci rozšlehanými v mléce se špetkou pálivé papriky a rajským protlakem, rozmíchaným ve 2 lžících vody. Navrch dáme vločky másla a zapečeme v troubě. Jestliže místo protlaku použijeme rajčata, uděláme z nich jednu vrstvu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka