Pilaf afgánský - recept cpt. Cooka
1 porce:  4 dkg cibule, 5 dkg másla, 10 dkg hovězího masa, 18 dkg kuřete, 7 dkg karotky, 6 dkg rýže, 2 dkg rozinek, vývar z masa podle potřeby, sůl, mletý pepř, kardamom
Jemně krájená cibule se podusí na másle, přebytečný tuk se slije a na něm se podusí syrové hovězí maso a drobné kousky odkostěného kuřecího masa. Pak se přidá podušená cibule, vše se zalije vývarem z masa nebo vodou tak, aby maso bylo zakryto, přikryje se a nechá dusit. Když je maso částečně měkké, přidá se na drobnější kostky nakrájená karotka, podle potřeby vývar z masa. Když se směs opět vaří, přidá se sůl a okapaná rýže, která se před tím máčela asi 1-2 hodiny ve vodě. Vše se pak nechá pod pokličkou mírně dusit asi 15-20 minut. Potom se přidají opláchnuté, okapané rozinky, mletý pepř a kardamom, vše se lehce promíchá a nechá v teple asi 30 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka