Pilaf po turecku - recept cpt. Cooka
1 porce:  15 dkg skopového masa bez kosti, 10 dkg rýže, 3 dkg másla, 5 dkg cibule, sůl, šafrán, zázvor, 5 cl přírodního bílého vína, 3 dl vývaru nebo šťávy z pečeně, 10 dkg rajčat, 2 dkg tvrdého sýra
Skopové maso z plece nebo krku se nakrájí na drobné kostičky, vloží na drobně krájenou, na másle osmaženou cibuli, přidá se sůl, trochu šafránu a zázvoru a stříkne bílým vínem, zalije šťávou z pečeně nebo silným vývarem a dusí téměř do měkka. Před dodušením se přidají jader zbavená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, spařená propláchnutá rýže a vše se nechá dusit asi 20 minut.
(Rýži je možno připravit také zvlášť a pokrm upravit před podáním tak, že do středu věnce z rýže se vlije směs podušeného masa.) Jednotlivé porce se před podáním sypou strouhaným sýrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka