Pilaf z kuřete - recept cpt. Cooka
1 porce:  7 dkg cibule, 6 dkg rýže, 4 dkg másla, 4 dkg červených paprik, 20 dkg kuřete (váha v syrovém stavu), kuřecí játra, 5 dkg rajčat, 7 dkg přírodní rajčatové šťávy, vývar z drůbeže podle potřeby, sůl, mletý pepř, hřebíček
Najemno krájená cibule se podusí na másle, přidá se dobře propraná a okapaná rýže, vše se znovu osmahne a zalije trochou vývaru z drůbeže. Pak se přidá sůl, mletý pepř, hřebíček, na hrubší kousky krájená červená paprika, celá rajčata a vše se nechá přikryté dusit asi 20 minut. Čerstvě upečené kuře se vykostí a nakrájí na menší kousky (kostky, plátky nebo hranolky). Syrová kuřecí játra se nakrájí nadrobno a podusí na másle. Z dušené rýže se odstraní hřebíček a rajčata, přidají se podušená játra, kousky kuřete, trochu hustší přírodní rajčatové omáčky a vše se dobře promíchá, tím je příprava pilafu ukončena. Pokrm nesmí být kašovitý.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka