Rajčatové rizoto - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg rajčat, 2  cibule, 4 dkg oleje, 25 dkg rýže, 2 dl vývaru (i z kostky), 4 dkg tuku, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra
Omytá rajčata ponoříme na okamžik do vřelé vody, sloupneme je a rozkrájíme na kousky. Na oleji krátce osmahneme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme přebranou, opranou rýži a chvíli necháme dusit. Jakmile rýže zesklovatí, přidáme rajčata, zalijeme vývarem a vše na malém plameni 15 minut zakryté dusíme. Do hotového pokrmu vmícháme polovinu strouhaného sýra, kousek tuku a hned podáváme. Druhou polovinu strouhaného sýra dáme zvlášť na talířek a každý si bere podle chuti.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka