Rizoto - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg přebrané rýže, 3 lžíce rostlinného tuku nebo oleje, 1 lžička mleté papriky, 10 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 1/2  bobkového listu, 10 dkg mraženého hrášku s mrkví, 20 dkg uzeného masa nebo uzeniny, 10 dkg tvrdého sýra, sůl, zelená petrželka nebo pažitka, kečup podle chuti
Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a necháme trochu okapat. V kastrole rozpálíme olej, vhodíme lžičku mleté papriky, osmahneme ji a přidáme rýži. Krátce ji promícháme, zalijeme teplou vodou, aby o dva prsty přesahovala rýži, osolíme, vhodíme uzlíček s několika zrnky pepře, nového koření a zlomkem bobkového listu, přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme 15 minut. Než rýže úplně změkne, vmícháme do ní zelený hrášek s mrkví a dusíme, až je zelenina téměř měkká. Uzeninu nebo uzené maso nakrájíme na kostičky, vmícháme do rýže a prohřejeme. Na talířích posypeme každý kopeček rizota zelenou petrželkou, můžeme posypat i lžící strouhaného sýra a pokapat kečupem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka