Rizoto s houbami a hráškem - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg zeleného hrášku čerstvého nebo mraženého, 20 dkg rýže, 20 dkg čerstvých hub (nebo hrst sušených), 5 dkg slaniny, kousek cibule, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, sůl, bujón (masox)
Slaninu rozkrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme na plátky nakrájené houby, hrášek a přebranou spařenou rýži. Vše krátce osmahneme, zalijeme vodou s kouskem masoxu a přikryté dusíme doměkka. Při podávání dáme na každou porci lžíci strouhaného sýra. Použijeme-li sušené houby, tak je asi hodinu předem namočíme do zředěného mléka, potom je vymačkáme a připravujeme obdobně jako čerstvé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka