Rizoto s hříbky a se špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce:  45 dkg čerstvých hub, 2 větší cibule, 30 dkg rýže, máslo, 3 dl bujónu (masox), 1 dl bílého vína, 1  bobkový list, 1  hřebíček, sůl, mletý pepř, 5 dkg špenátu,  trochu worcestrové omáčky, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra
Očištěné nakrájené houby přelijeme vlažným bujónem a necháme 10 minut stát. Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme rýži a společně několik minut dusíme za stálého míchání. Přelijeme bílým vínem, chvíli vaříme, pak přidáme bujón s hříbky, bobkový list, hřebíček a za občasného míchání vaříme několik dalších minut. Přidáme sůl, pepř a při dalším vaření dáváme pozor, aby se voda z rýže nevypařila. Na másle necháme zpěnit pokrájený česnek, přidáme špenát, osolíme, opepříme a přidáme worcester, podusíme a hotový vmícháme do rýže spolu se strouhaným sýrem.
Podáváme jako samostatný pokrm.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka