Rizoto s rajčaty - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 1  cibule nasekaná nadrobno, 4 stroužky česneku rozdrceného, 4  rajčata oloupaná a nakrájená na malé kousky, 1 lžíce medu, 40 dkg rýže, 1.2 l kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a krátce (5 minut) opečeme. Přidáme česnek, zamícháme a opečeme další 4 minuty. Přidáme rajčata a med, zvýšíme plamen na střední a za občasného míchání vaříme, až směs zhoustne. V druhém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Přidáme rýži do hrnce s rajčaty, dobře zamícháme, přidáme osminu vařícího se vývaru a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se vývar vsákne. Přidáme další část vývaru a celý postup opakujeme tak dlouho, až použijeme všechen vývar. Hotové rizoto osolíme a opepříme podle chuti a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka