Rýže Calypso - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 plátků slaniny nakrájených na kostičky, 2 žluté papriky, 1  cibule nakrájená na kolečka, 8 stroužků česneku, 25 dkg rýže, 60 dkg fazolí, 5 dl hovězího vývaru, 3  rajčata nakrájená na kousky, 1 lžíce bazalky, 1 lžička nového koření, 1 lžíce dobromysli, 1 lžička tabasca, 4  jarní cibulky nasekané nadrobno, sůl, mletý pepř
Ve velkém hrnci osmahneme slaninu. Přidáme papriky, cibuli a rozdrcený česnek a na mírném plameni krátce osmahneme. Přidáme rýži a za stálého míchání 2 minuty opečeme. Přidáme všechny ostatní přísady mimo zelených cibulek, zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až se vývar vsákne a rýže je hotová. Přidáme nasekanou zelenou cibulku, jemně promícháme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka