Uzené v rýži s pažitkovým krémem - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg sekané cibule, 4 lžičky másla nebo oleje, 24 dkg dlouhozrnné rýže, 7.2 dl vývaru z masa, sůl, mletý pepř, 28 dkg uzeného masa, 8 lžic šlehačky, 8 lžic kysané smetany, 4 lžíce nakrájené pažitky
Připravit rychle a chutně dobré jídlo není problém, pokud zvolíte správné přísady a vtipně je zkombinujete. To platí pro tento recept, který lze uzpůsobit pro jednu či více osob doslova podle potřeby. Kostičky oloupané cibule poduste na tuku do sklovita. Přidejte rýži a míchejte, až je sklovitá. Rýži zalijte vroucím masovým vývarem nebo vývarem připraveným z masoxu, snižte teplotu a pod pokličkou vařte. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky, po 10 minutách jimi rýži posypte. Dovařte a zamíchejte, ochuťte a připravte k podávání. Šlehačku rozkvedlejte s kyselou smetanou a ušlehejte hustý krém. Přimíchejte pažitku a před podáváním jídlo přelijte.
Náš tip: Jídlo připravte z přírodní rýže natural. Její zrnka mají hnědočervenou blanku a klíček. Obojí je plné cenných látek. Pozor: Přírodní rýže se vaří nejméně 45 až 50 minut.
Příloha: Tmavý celozrnný chléb, minerálka

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka