Čočka nakyselo - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg čočky, 4 dkg vepřového sádla, 1 menší cibule, 3 dkg hladké mouky, 2.5 dl vývaru z čočky nebo z masového bujónu, sůl, mletý pepř, ocet
Přebranou, propláchnutou a namočenou čočku uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku, kterou podlijeme vývarem z čočky nebo bujónem z kostky. (Uvedené množství bujónového koncentrátu můžeme rozmíchat přímo ve vývaru z čočky.) Přidáme scezenou uvařenou čočku, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Podle chuti okyselíme a podáváme se sázeným vejcem nebo vejcem uvařeným natvrdo a sladkokyselou okurkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka