Fazole na slanině - recept cpt. Cooka
4 porce:  35 dkg barevných fazolí, 1 středně velká cibule, 1 stroužek česneku, bobkový list, sůl, 12 dkg slaniny
Přebrané, oprané a namočené fazole vaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě, v níž se máčely, v závěru vaření osolíme. Rozpálíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, přidáme uvařené fazole i se zbytkem vývaru a lehce na ohni mícháme do zahoustnutí. Podáváme s bílým chlebem.
V zemích Latinské Ameriky s oblibou nechávají fazole na slanině odležet do druhého dne, kdy je na oleji nebo na sádle za přidání malého množství vody prohřejí.
Ze zbylých fazolí lze připravit toasty: fazole na slanině prohřejeme na oleji, přidáme kečup, podle chuti pálivou papriku, klademe na rozkrojené housky nebo na plátky veky či bagety, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka