Fazolové karbanátky - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg fazolí, 20 dkg vařených brambor, 3  vejce, 12 dkg slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, strouhanka, tuk na smažení
Fazole opláchneme a po namočení uvaříme doměkka. Potom je prolisujeme, smícháme s rozstrouhanými brambory, jedním vejcem a trochou strouhanky, osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jsme zesklovatěli na rozpálené na kostičky nakrájené slanině. Chuťově zvýrazníme špetkou majoránky a prolisovaným česnekem. Dobře promícháme a tvarujeme karbanátky, které obalujeme v rozmíchaných vejcích a strouhance a smažíme na tuku. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše, sladkokyselá okurka nebo míchaná sterilovaná zelenina.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka