Fazolové karbanátky s cibulí a pórem - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg fazolí, 50 dkg cibule, sůl, 15 dkg vepřového sádla, mletá paprika, zelená petrželka, 25 dkg pórku, 2 dkg polohrubé mouky, 2  vejce
Fazole přebereme, promyjeme, namočíme a uvaříme doměkka. Mezitím na polovině uvedeného množství sádla v zapékací misce dozlatova osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, vmícháme k ní asi půl lžičky papriky a polovinu nadrobno nasekané petrželky. Zvlášť v hlubší pánvi nebo kastrolu na zbývajícím sádle zpěníme na špalíčky pokrájené vybělené části póru, a jakmile změknou, přidáme mouku, promícháme a pokračujeme ve smažení. K měkkému póru vmícháme asi půl lžičky papriky a zbytek petrželky, uvařené a scezené fazole a sůl a při míchání fazole rozmělňujeme na kaši. Po zchladnutí do směsi zamícháme vejce a vytvoříme malé karbanátky, které necháme chvilku odležet. Potom osmaženou cibuli podlijeme trochou horké vody, povaříme, naklademe na ni karbanátky a 10 min. je zapečeme při vyšší teplotě v předem vyhřáté troubě. Podáváme s vařenými brambory a sezónním zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka