Zapečená fazolová kaše s cibulí - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg fazolí, 90 dkg cibule, 6 stroužků česneku, 8 dkg vepřového sádla, mletá paprika, sůl, mletý pepř, 12 dkg slaniny
Fazole přebereme, propláchneme, namočíme a s jednou celou cibulí a stroužky česneku uvaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme vychladnout a prolisujeme. Mezitím na sádle dozlatova osmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a promícháme ji se sladkou paprikou. Polovinu osmažené cibule dáme stranou, zbývající promícháme s fazolovou kaší, osolíme a opepříme. Tuto hmotu vložíme do vymaštěné zapékací misky nebo kastrolu či pekáče, zasypeme zbytkem cibule a navrch rozmístíme slabé plátky slaniny. Zapékáme při vyšší teplotě v předehřáté troubě po dobu asi 30 min. Podáváme se zeleninovými saláty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka