Sójové maso po sečuánsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg sójových kostek, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky mletého zázvoru nebo máčeného celého nastrouhaného, 1/4 lžičky drceného sečuánského pepře, 5  paprik, 2  cibule, 1 lžíce sójové omáčky, olej, sůl
Kousky nebo nudličky sójového masa přelijeme vroucí vodou, aby nabobtnaly. Kousky namočíme do směsi ze sójové omáčky, zázvoru, sečuánského pepře, lžíce oleje a špetky soli na 2 hodiny i déle. Potom kousky opečeme v rozpáleném oleji do zlatova, vyjmeme a dáme stranou. Na témže oleji opečeme zelené papriky nakrájené na nudličky a cibule na kostičky, přidáme sójovou omáčku a chvíli za stálého míchání opékáme. K paprice s cibulí vrátíme opečené maso, přidáme 1 - 2 lžíce vody a chvíli dusíme.
Příloha: rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka