Gratinovaná vejce - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vejce, sůl, 3/4 l vody, 1/8 l octa,

Na omáčku: 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 šálek mléka, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce tvrdého sýra, máslo na pokapání

Do menšího kastrolu dáme vodu, ocet a sůl. Jakmile se začne voda vařit, rozklepneme po jednom vejci do šálků a nízko nad hladinou vody je vpouštíme do kastrolku. Vaříme mírným varem 4 minuty. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.
Příprava omáčky: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustší omáčku. Vymastíme mělkou zapékací mísu, nalijeme do ní trochu omáčky, na ni položíme vejce, osolíme je, podlijeme zbytkem omáčky, povrch posypeme vláčnou strouhankou smíchanou se sýrem a pokapeme máslem. Zapékáme, až sýr mírně zrůžoví. Podáváme se saláty a toasty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka