Plněná vejce se sýrovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 natvrdo vařená vejce, 4 dkg másla nebo rostlinného tuku, 4 lžíce žampiónů nebo jiných hub, zelená petrželka, míchaná zelenina,

Omáčka: 2 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka nebo smetany, sůl, mletý pepř, 10 dkg tvrdého sýra (ementál, čedar)

Oloupaná vařená vejce rozpůlíme, žloutky vybereme a utřeme je s máslem a dušenými rozsekanými houbami i petrželkou. Žloutkovou nádivku zformujeme v kuličky a ty naplníme do bílkových půlek. Narovnáme je na mísu, okolo ozdobíme zeleninou, která je právě na trhu, a přelijeme sýrovou omáčkou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji ředíme mlékem či smetanou a dobře povaříme na hladkou omáčku. Osolíme ji, okořeníme a po stažení z ohně přidáme strouhaný sýr. S ním omáčku už nevaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka