Rybí polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg rybího filé nakrájeného na 2 cm kostky, 2 lžíce másla nebo margarínu, 1  cibule nakrájená nadrobno, 2  brambory oloupané a nakrájené na kostky, 4 stroužky rozdrcené česneku, 1.5 l kuřecího vývaru, 4  rajčata nakrájená na kostky, 5  mrkví nastrouhaných, 3 dl mléka, 4 lžíce šlehačky, 15 dkg strouhaného tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, pažitka nasekaná na ozdobu
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za občasného míchání vaříme až cibule zesklovatí. Přidáme brambory a česnek, zamícháme, příkon zmírníme na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme 7 minut, občas zamícháme. Přidáme kuřecí vývar a polévku přivedeme k varu. Přimícháme rajčata a nastrouhanou mrkev, zamícháme, příkon zmírníme na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Pomalu za stálého míchání přidáme mléko a smetanu a potom rybu. Vaříme odkryté asi 10 minut nebo až je ryba hotová. Hrnec odstraníme z ohně, přidáme sýr, sůl a pepř a dobře zamícháme a podáváme posypané pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka