Smažená vejce - recept cpt. Cooka
3 porce:  1/2 kg brambor, 13 dkg čedaru nebo moravského bochníku, 6  vajec (uvařená natvrdo), sůl, mletý pepř, 2  vejce (rozšlehaná), hladká mouka, strouhanka na obalení, olej na smažení
Oloupané brambory uvaříme a horké prolisujeme nebo dobře rozmačkáme. Přidáme strouhaný sýr, sůl, pepř, polovinu rozšlehaných vajec a dobře promícháme. Vejce vařená natvrdo oloupáme a obalíme v mouce. Z bramborového těsta utvoříme příslušný počet větších tenkých placiček, do kterých zabalíme vařená vejce. Smočíme je ve zbytku rozšlehaných vajec, obalíme ve strouhankce, po všech stranách osmažíme v rozpáleném oleji. Hotová vejce rozpůlíme a podáváme s tatarskou omáčkou nebo s kečupem a s bílým pečivem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka